top of page

STRESS, COVID OCH DIAFRAGMAN

Här får du några bra tips för att komma över Stress och Covid snabbare!

Stress och långtidscovid påverkar diafragmamuskeln på ett kraftfullt sätt.

Under det senaste året har jag mött många patienter som fått kvarstående problem med andningen efter covid. Kombinationen av covid och den inre stress som uppstår när man drabbas av ett virus som är förknippat med många okända och skrämmande faktorer, triggar i gång många olika symptom, förutom andningsbesvären.


Många av symptomen kan härledas från spänningar i diafragman och går att rätta till med varsamma andningsövningar. Du kan läsa mer om de olika symptomen i ett av mina tidigare nyhetsbrev som jag länkar till här: "STRESS PÅVERKAR DIN ANDNING"

Det finns två bra och varsamma övningar som hjälpt många av mina patienter att komma till rätta med andningen igen. Du hittar dem i min kostnadsfria app under rubrikerna Få mer energi” och ”Sov bättre


Båda övningarna kommer från Feldenkraismetoden och frigör andningen genom att minska spänningar i diafragmamuskeln. Det ökar din andningskapacitet och förbättrar din syreupptagningsförmåga så att du får mer energi igen.


Lycka till med övningarna och låt mig gärna veta hur det går för dig via mejl!


EvaLADDA NER APPEN

Eva Moberg - Övningar & Teori En GRATIS app för tanke, känsla och kropp

I min app finner du verbalt vägledda övningar som ger en god hjälp på vägen. Genom teori och enkla kroppsmedvetenhetsövningar vägleder appen dig så att du kan byta perspektiv och se möjligheter istället för att fokusera på problem.

Comments


Läs också:
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page