top of page

DET ÄR HALLOWEEN TIDER OCH DAGS ATT TA FRAM SKELETTET!


Att integrera skelettet i din kroppsmedvetenhet har många fördelar och förespråkades av Moshe Feldenkrais som grundade kroppsmedvetenhetsmetoden “Medvetenhet genom rörelse”.

Skelettet är vår mest stabila och bärande struktur i kroppen och i den optimala kroppshållningen finns det en balans i muskelspänningsnivån mellan musklerna på kroppens fram och baksida. När vi är stressade utnyttjar vi oftast inte skelettets stödjande funktion på bästa sätt utan håller istället oss uppe i tillvaron med hjälp av onödiga muskelspänningar som skapar en obalans i vår kroppshållning.

Med fokus på att integrera skelettet i din kroppsmedvetenhet blir det därför möjligt att avlasta det muskulära systemet och förändra smärtsamma, vanemässiga rörelsemönster och reducera onödiga muskelspänningar.

Därmed kommer du att kunna fungera med större lätthet och flexibilitet vilket både lindrar och förebygger symptom.

Läs också:
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page