STRESS GÖR DIG VILSE I TILLVARON

May 22, 2017

Stress i lagom doser är hälsosamt och håller dina försvarsmekanismer alerta. Det är när du hoppar över återhämtningsfasen som det leder till problem. Långvarig stress är att jämföra med att springa ett ständigt pågående maratonlopp. Till slut blir det ohållbart och det är svårt att hitta tillbaka till dig själv och dina egna behov. Tröttheten och vilsenheten blir ett faktum.

 

Vad kan du göra för att hitta rätt igen? Ja, eftersom stress till stor del handlar om en splittringstendens i både tanke och känsla så gäller det att hitta metoder som leder tillbaka till en fokuseringsförmåga igen. Fokusering är på ett sätt splittringens och stressens raka motsatts. Du vet hur lätt det är att tankarna och känslorna rusar iväg med dig när du är stressad. Oftast handlar tankarna om något som hänt i det förflutna eller något som du är orolig för ska hända i framtiden. Väldigt sällan befinner du dig i tanken här och nu. Alla metoder som ökar din förmåga att stilla tankarna och kunna vara mer i nuet blir därför  till hjälp för att kunna fokusera igen. Detta minskar och förebygger stress och oro.

 

 

Eftersom kroppen aldrig kan vara vare sig i det förflutna eller i framtiden

blir metoder som ökar din kroppsmedvetenhet ett suveränt bra redskap för att

kunna fokusera igen. I övningen “Lär dig fokusera” kan du i egen takt och på

ett enkelt sätt träna upp din förmåga till fokusering och koncentration. När du

väl känner att du fått ett redskap som fungerar kommer det också i sig att

hjälpa dig att inte i dras med vare sig av stressfyllda situationer eller när du

brottas med inre stress. Då har du redan börjat hitta den röda tråden som

kommer att ta dig ur stress-labyrinten. Lycka till! Du finner övningen under

rubriken webbshop.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Katarinas berättelse berörde åhörarna

November 28, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

March 16, 2020

October 30, 2017

Please reload

Archive