top of page

Var dig själv


"När i sagan om den fula ankungen slutade ankungen att känna sig ful? När den förstod att den var en svan. Var och en av oss har någonting speciellt, en svan av något slag, dold någonstans inombords. Men innan vi inser att den finns där, vad annat kan vi göra än att plaska omkring i ankdammen och trampa vatten? Den som är vis, är sig själv. Den använder sina förmågor och utför det den kan göra” Så skriver Benjamin Hoff i sin bok “Tao enligt Puh”. Det är ett bra sätt att beskriva den förändringsprocess man går in i när man börjar träna övningar för att öka sin kroppsmedvetenhet.

En ökad lyhördhet inför kroppens signaler gör det lättare att känna och respektera sina egna behov. Det stärker självkänslan och lägger också grunden för ett gott självförtroende. Då blir det lättare att vara autentisk, med andra ord, att vara den man egentligen är.

Det innebär att man får lättare att använda sina resurser på ett bra sätt och blir bättre på att respektera de gränser som man måste sätta, både för sig själv och andra, för att må så bra som möjligt. Det tar också mycket mindre energi än när man känner en sak inuti och visar en annan sak utåt.

Dessutom blir ens kroppsspråk så mycket tydligare och det underlättar när man vill kommunicera med andra och vill blir hörd och respekterad för det man vill förmedla.


Publicerad första gången sept 2017

Comments


Läs också:
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page