top of page

KÄNNER DU DIG IBLAND UDDA I TILLVARON?


Att känna sig udda i tillvaron handlar ofta om att känna sig utanför att inte vara riktigt som andra. Kanske tycker man att man inte är lika lyckad, inte presterar lika bra eller är den enda som jämt mår dåligt. Det hela bottnar ofta i att man ständigt jämför sig med andra. Våra sociala medier bidrar i stor grad till detta. Det har blivit en allmän attityd i samhället att spana in vad andra gör för att kunna jämföra och ofta värdera sig själv utifrån det som andra sätter upp som en norm. Det blir väldigt energikrävande om man hela tiden ska gå runt och undra om man är bra nog och det är väl få av oss som kan leva upp till de till synes lyckade liv som alla andra tycks ha fixat för sig.

Det alstrar också onödiga muskelspänningar som inte bara konsumerar en massa energi och gör oss urlakade men som även bjuder in spänningsutlöst smärta. Att tillåta sig att få vara sig själv och inte behöva låtsas vara något annat är en av de största gåvorna vi kan bjuda oss själva på.

Albert Einstein sa: “ Alla är genier. Men om du bedömer en fisk utifrån dennes förmåga att klättra i träd, så kommer den att leva hela sitt liv i tron att den är dum.”

Det är kloka ord som kommer från ett geni som fick underkänt i matematik när han gick i skolan. Men han lät sig, som vi vet, inte stoppas av detta och kanske kan han inspirera oss att gå i samma fotspår och ge oss modet att börja upptäcka det som är unikt hos oss själva.


Publicerad första gången okt 2017

Comments


Läs också:
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page