top of page

DAGS ATT VÄNDA STRESSEN RYGGEN?Elefanten är ett klokt djur. Den är lyhörd inför de egna och hjordens behov. Den ödslar inte sin energi på oviktiga saker som status och bekymrar sig inte om sociala medier.

Den har helt enkelt inte tid, den måste överleva.


Ibland framstår vi människor som elefanternas raka motsats. Vi lever för sociala mediers godkännande av våra upplevelser och lägger tid på självkritiska tankar som förbrukar vår energi medan livet passerar förbi utan att vi märker det.

Hur stoppar man en tanke som skenar? Hur stoppar man en känsla som gått i spinn?

Man gör det inte genom att jaga snabba lösningar. Man gör det genom att dra i bromsen och genom att våga stanna upp och göra en inventering av vad som är viktigt, mindre viktig och alldeles oviktigt.

Ett av de mest effektiva sätten att få tanke, känsla och kropp i balans igen är genom att göra övningar som ökar medvetenheten om din kropp.

I den här typen av övningar ligger fokus av naturliga skäl på det nuvarande ögonblicket eftersom kroppen inte kan vara varken i det förflutna eller i framtiden.

Genom att fästa din uppmärksamhet på kroppen kommer de skenande tankarna till ro och känslorna lugnar ner sig så att du kan göra de kloka val som krävs för att låta din vardag ta en annan mer hälsosam riktning.


ÖVNING - KOM TILL RO

Ögonkompassen är en bra övning för att komma till ro, den finns som vägledd övning i appen och i min bok finner du den även illustrerad. I övningen rör du ögonen i takt med din andning och det gör att du lättare somnar och även kan somna om när du vaknar mitt i natten och tankarna har börjat gå i spinn. Övningen är också skön att göra om du suttit mycket framför datorn och ögonen känns trötta.
Comments


Läs också:
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page