BLOGG

28 Aug 2017

Här är en tänkvärd bok som jag vill slå ett slag för. Den visar på ett sakligt sätt vår hjärnas förmåga till förändring och lägger fram de nya horisonter som öppnar sig inom neurovetenskapen. Det är hoppingivande att veta att det alltid finns möjlighet att förändra till det bättre med egna enkla redskap. Hjärnstark: hur motion och träning stärker din hjärna Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Se då till att röra på dig! Regelbunden...

23 Aug 2017

Emil Jensen är en av mina absoluta favoriter. Både som människa och som artist. I sin “Stressa inte, oroa dig inte” fångar han på ett suveränt sätt hur utsatt det är att vara människa med allt det som man ska tänka på för att må bättre.

23 Aug 2017

Att träna kroppsmedvetenhetsövningar genom välbeprövade metoder som Basal kroppskännedom och Feldenkraismetoden är ett utmärkt sätt att motverka och förebygga stress. Träningen främjar en ökad koncentrations och fokuseringsförmåga samtidigt som den reducerar många av de vanligaste stress-symptomen.

15 Aug 2017

Allt verkligt tillfrisknande handlar om att stärka självbilden och på så vis få stöd i att fokusera på resurser istället för problem. Vår friska kärna måste alltid vara större än summan av våra symptom för att vi som individer ska kunna skapa den plattform som behövs för att läka både  kropp och själ. Så länge vi är “identifierade” med våra symptom eller vår diagnos, hämmas därför den egna inneboende självläkande förmåga.

Inom sjukvården används ofta uttryck som “öronbarn” eller “smärtpatient” oc...

7 Aug 2017

Stressjuka är nu nummer ett bland sjukskrivningarna. Vad är det som har hänt i samhället och varför vägrar Sverige kopiera Nederländernas framgångsrecept? Johan Bergendorff möter stressade, psykologer, arbetsgivare och ansvarig minister och söker svar.

Se mer: http://sverigesradio.se/sida/sok.aspx?q=stress&programid=83&filter=false

Please reload

Eva Moberg

Katarinas berättelse berörde åhörarna

November 28, 2019

1/10
Please reload

Senaste inläggen

March 16, 2020